Yhtiövastike laski julkisivukorjauksen ansiosta

EPS-ohutrappaus

– Saimme tehtyä EPS-ohutrappauksen samaan hintaan kuin pelkän ylitasoituksen ja pinnoituksen. ThermiSolin tuotteilla seinän kokonaislaatu myös pysyy korkeana, toteaa aluepäällikkö Pauli Riikola Consti Julkisivut Oy:stä. 

Consti toteutti Oulun Kaukovainiossa kolmen asuinkerrostalon julkisivukorjauksen ThermiSolin EPS-lämmöneristeillä ja ohutrappauksella. Lisäeristys sekä saumaton julkisivu saatiin vanhan pinnan poiston ja huoltokäsittelyn hinnalla. Mikä parasta, säästöt lämmityskuluissa ovat huomattavia.

– 70-luvun elementtikerrostalot saivat lisäarvoa sekä arkkitehtonisesti että energiataloudellisesti. Onhan se hurjaa ajatella, että seinä maksaa itsensä takaisin, sanoo Pauli Riikola.

Jopa 25 % säästö lämmityskuluissa

Consti toteutti Oulun Kaukovainiossa vuonna 2015 julkisivuremontin kolmeen vuonna 1978 valmistuneeseen, 8-kerroksiseen asuintaloon. Taloissa on ns. kirjahyllyrunko, parvekkeet omina kokonaisuuksinaan tuplatorneittain, betonisandwich-elementit ja harjapintainen maalattu betonipinta.

– Ehdotimme sopimusvaiheessa uutta suunnitteluratkaisua, koska hiekkapuhallus ei välttämättä olisi riittänyt maalinpoistoon. Pelkkä ylitasoitus ja pinnoitus on tekohengitystä, joten teimme peittävän lämmöneristyskorjauksen, joka myös säästää energiaa, kertoo Riikola.

Julkisivut pestiin, eristettiin ThermiSolin EPS:llä ja rapattiin noin 8 mm paksuisella saumattomalla ohutrappauksella. Lisäeristyksen paksuus oli pääosin 50 mm. Taloyhtiön antamien tietojen mukaan ilmoitettu vuotuinen lämmitysenergian kustannus oli rakennuksessa ennen remonttia n. 27 000 € ja remontin jälkeen n. 20 580 €. Koska ikkunoita ei vaihdettu, saatu hyöty on täysin eristeiden ansiota.

– Säästöt lämmityskuluissa olivat niin merkittäviä, että keskisuuren, noin 60 m2 asunnon yhtiövastiketta pystyttiin laskemaan 50 euroa, joka on prosentteina jopa 30 %. Taloyhtiössä ollaan todella tyytyväisiä, eikä syyttä, Riikola toteaa.

Kestävä, saumaton julkisivu ei huoltoa kaipaa

EPS-eristerappaus on kilpailukykyinen tapa remontoida julkisivu, ja samalla vanhan rakennuksen käyttöikä pitenee ja ulkonäkö kohenee. Samalla talo saa tiiviin, rahaa säästävän lämpötakin, kun U-arvo paranee ja ilmavuodot saadaan kuriin. Lisäksi EPS on kevyt ja luja eristemateriaali, jota on helppo käsitellä.

– ThermiSolin EPS-levyjä on helppo käsitellä, eivätkä kuidut kutita. Seinää saa maltillisesti suoristettua, koska kevyt eriste ei lähde valumaan eikä kääntyile. ThermiSolin tuotteet ovat erikoiskäsiteltyjä seinäeristeitä, joten ne eivät käyristy eivätkä kutistu ajankaan myötä, kehuu Riikola.

Riikola kertoo, että Consti haluaa antaa asiakkailleen varman, pitkäaikaisen ja turvallisen ratkaisun. Silloin seinä pysyy pitkään hyvänä, eikä materiaaleista tule reklamaatioita. Edullisin tavarantoimittaja ei aina ole paras.

– Haluamme välttää sellaiset tilanteet, että seinä on kaarella tai elementit pullistelee miten sattuu. ThermiSolilta saa varman toimituksen laadukkaita tuotteita, niin että urakoitsijan ei tarvitse korjailla ongelmia eikä taloyhtiön hallituksen tarvitse kaivella menneitä.

Ajankohtaista

Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Muista tutustua myös ajankohtaisiin artikkeleihimme. Niistä näet, mitä merkittävää alalla tapahtuu. Saat tietoa rakentamisen ammattilaisia kiinnostavista asioista: muun muassa viimeisimmistä tuoteinnovaatioista, BEWI Finlandin nimityksistä sekä konkreettisista teoista ympäristön eteen.

Katso viimeisimmät artikkelit
Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.