Nopeasti valmista, laatoitettavaa pintaa

Nopeasti valmista, laatoitettavaa pintaa Nopeasti valmista, laatoitettavaa pintaa Nopeasti valmista, laatoitettavaa pintaa

Asennus

Jackoboard® Märkätilalevyt voidaan kiinnittää suoraan kivi- tai betoniseinään ja puu- tai metallirungon päälle. Märkätilalevyt peittävät seinän halkeamat, tasoittavat epätasaisuudet ja suoristavat seinät. Levyt ovat kevyitä nostaa ja kantaa. Asennus on nopeaa ja lopputulos ammattimainen.

Katso kuinka kiinnität Jackoboard® Märkätilalevyt
 

Remontoitavana on vanha kylpyhuone, jossa on kiviseinät. Suosittelemme 10, 12 tai 20 mm:n paksuisia Jackoboard® Märkätilalevyjä. Märkätilalevy peittää seinän halkeamat, tasoittaa epätasaisuudet ja suoristaa seinät.

Poista kaikki irtonainen materiaali seinältä ennen asennusta.

Mittaa ja merkitse levyn haluttu korkeus tai pituus. Leikkaa levyt mattoveitsellä yhdeltä puolelta, taita ja viimeistele leikkaus toiselta puolelta.

Kiinnitä levy seinään suuren laatan tavoin ja varmista suoruus vesivaakaa käyttäen. Mikäli kiinnityslaastin kiinnittymistä seinään ei pystytä toteamaan, kiinnitys tulee varmistaa ankkurinauloja käyttäen. Tarkemmat ohjeet asennuksesta ja vedeneristämisestä erillisellä ohjeella.

Mikäli Jackoboard® Märkätilalevyn kiinnittäminen kiinnityslaastin avulla ei onnistu alustan epätasaisuuden takia, voidaan käyttää laastinokareilla pistemäisesti tehtävää pistekiinnitystä sekä lisäksi laastinokareiden kohdalle laitettavia ankkurinauloja.

Pistekiinnitystä käytettäessä rakennuslevyjen tulee olla vähintään 20 mm paksuisia. Leikkaa levyt ensin oikean kokoisiksi ja merkitse laastinokareiden paikat lyömällä levyyn reiät ruuvimeisselillä tai naskalilla.

Lisää reikien päälle laastinokareet. Nosta levy seinää vasten ja naputtele varovasti paikalleen kumivasaralla. Kun laastinokareet ovat täysin kuivuneet, poraa aiemmin lyötyjen reikien läpi 8 mm:n reiät ja kiinnitä levyt Jackoboard® Ankkurinauloilla.

Kaikki levyjen saumat tulee käsitellä erillisen vedeneristysohjeen mukaisesti.

Märkätilalevyt kivi- ja betoniseinään
Märkätilalevyt kivi- ja betoniseinään
Märkätilalevyt kivi- ja betoniseinään
Märkätilalevyt kivi- ja betoniseinään

Jackoboard® Märkätilalevyt voidaan asentaa suoraan puu- tai metallirankarungon päälle.

Kun runkojako on k600, käytettävien levyjen paksuuden on oltava vähintään 20 mm. Kun runkojako on k300, on käytettävä vähintään 10 mm paksuja märkätilalevyjä.

Mittaa ja merkitse levyn haluttu korkeus tai pituus. Leikkaa levyt veitsellä yhdeltä puolelta, taita ja viimeistele leikkaus toiselta puolelta.

Kiinnitä levyt saumakohdistaan ruuveilla ja aluslevyillä. Suositeltu kiinnityskohtien välinen etäisyys on korkeussuunnassa 300 mm. Käytä ruuvia, joka on vähintään 20 mm levyn paksuutta pidempi. Tarkemmat ohjeet asennuksesta ja vedeneristämisestä erillisellä ohjeella.

Tee ylimääräisiä vahvistuksia rankarakenteeseen pesualtaiden, kaappien ja muiden raskaiden esineiden kiinnittämistä varten tai mikäli haluat tavallista jäykemmän alustan laatoitukselle.

Kaikki levyjen saumat tulee käsitellä erillisen vedeneristysohjeen mukaisesti.

Märkätilalevyn asennus rankarakenteeseen
Märkätilalevyn asennus rankarakenteeseen
Märkätilalevyn asennus rankarakenteeseen
Märkätilalevyn asennus rankarakenteeseen
Märkätilalevyn asennus rankarakenteeseen

Saumat ja läpiviennit voidaan tiivistää Board-Fix® Liimamassalla ilman erillistä vedeneristystä tai totutusti yhä myös vesieristemassalla ja vahvikenauhalla.

Vesieristäminen Board-Fix® Liimamassalla

Kun tiivistät Board-Fix® Liimamassalla, et tarvitse erillistä vedeneristystä.

Pursota jokaiseen puskusaumaan runsaasti liimamassaa. Varmista, että liimamassaa pursuaa ulos koko sauman pituudelta. Tasoita yli pursunnut liimamassa sauman päälle. Pursota seinänurkissa levyjen väliin liimamassaa. Lisää sitä myös nurkkien pystysaumoihin. Tee näkyvä liimasauma nurkkaan, jota ei tasoiteta.

Jätä lattianurkissa levyjen ja lattian väliin n. 4 mm:n rako ja täytä se liimamassalla. Vesieristä lattianraja vahvikenauhan kanssa vesieristevalmistajan ohjeen mukaisesti.

Asenna kiinnikkeet ja pursota niiden päälle liimamassaa. Levitä levysaumojen ja kiinnikkeiden päällä oleva liimamassa tasaiseksi kerrokseksi esim. teräslastalla. Huolehdi, että liimamassa muodostaa yhtenäisen, vähintään 2 mm:n vahvan pinnan sauman ja kiinnikkeiden päälle.

Tiivistä läpiviennit liimamassalla ja läpivientivahvikkeilla. Liimaa läpivientivahvike levyn pintaan ja levitä vahvikkeen päälle kauttaaltaan liimaa.

Kun liimamassa on pintakuiva, pinnat ovat valmiit laatoitettavaksi levyjen asennuksen sekä saumojen ja kiinnikkeiden käsittelyn jälkeen.

Vesieristäminen vahvikenauhalla ja vesieristemassalla

Tiivistä saumat vahvikenauhalla ja vesieristeellä vesieristevalmistajien ohjeiden mukaisesti, eli tyypillisesti noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jätä lattia- ja seinänurkissa levyjen väliseksi saumaksi n. 4 mm. Pursota sauma täyteen liimamassaa ja levitä ylimääräinen massa tasaiseksi. Levitä levyjen puskusaumassa liimamassa ennen seuraavan levyn asennusta.

Levitä levyjen saumakohdissa vedeneristemassa siveltimellä nauhan alle sekä nauhan asennuksen jälkeen tämän päälle. Mahdollisissa nauhan jatkoksissa limityksen on oltava vähintään 30 mm. Varmista, ettei nauhan alle jää ilmataskuja.

Tiivistä läpiviennit ensin liimamassalla ja tee sen jälkeen vesieristys vahvikenauhan tai läpivientivahvikkeen kanssa.

Kiinnikkeille, jotka eivät sijaitse saumassa, vesieristämiseen riittää pelkkä vesieristemassa ilman vahvikekangasta.

Tarkemmat ohjeet saat vesieristevalmistajilta: noudata niitä aina täsmällisesti.

Ladattavat materiaalit

EPS 100 Lattia ja EPS 200 Lattia

Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Valmistamme EPS Lattia -eristeemme nyt kokonaan kierrätetystä materiaalista. Tee kanssamme vastuullisia valintoja, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen! 100 % kierrätettyä raaka-ainetta, 50 % pienempi hiilijalanjälki! Valitse uutuus, jota et muilta saa.

Tutustu
Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.