”Thermomur Harkko on loistava tuote sokkeleiden rakentamiseen”

"Helppoa ja nopeaa työskentelyä"

"Helppoa ja nopeaa työskentelyä"

Veetio Oy rakensi Lempäälän Vuorekseen kaksi rivi- ja paritaloyhtiötä. Energiatehokkaiden, maalämmöllä lämpenevien asuntojen perustukset tehtiin Thermomur Harkoilla. ”Asennus oli yksinkertaisesti erittäin nopeaa ja helppoa”, kiittelee Veetio Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ahonen.

Kevyistä EPS-harkoista koostuva Thermomur Harkko on nopea tapa rakentaa asuintaloja, liiketiloja, autotallien runkoja sekä seiniä. Harkot pinotaan rakennusharkkojen tavoin ja täytetään betonilla. Valun jälkeen perusmuuri ja seinät ovat vakaat ja niissä on valmis, eristetty rakenne. Muun muassa näistä syistä Veetio Oy valitsi Thermomur-rakennusjärjestelmän työmaalleen Lempäälään.

– Thermomur on loistotuote sokkeleiden rakentamiseen. Pyysimme tarjouksia betonielementtisokkeleista ja paikallavalu-urakoitsijoilta, mutta toimitusajat olivat pitkiä ja hintakin korkea. Vaihtoehtona oli toteuttaa sokkelit rakentamalla valumuotit ja valaa itse tai käyttää valmiita Thermomur Harkkoja. Jälkimmäisiin lisäsimme vain raudoitukset, jonka jälkeen valoimme anturat ja sokkelit samalla kertaa, Veetio Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ahonen kuvaa valintaprosessia.

– Koska valitsimme Thermomur Harkot, pystyimme määrittelemään aikataulun itse. Työskentely oli helppoa ja nopeaa. Kasasimme ja raudoitimme päivässä 234 neliömetriä eli neljän asunnon anturat ja sokkelit, sisältäen terassien seinäkkeiden perustukset sekä jokaisen asunnon varaston sokkelit. Seuraavana päivänä valoimmekin jo koko rakennuksen anturat ja sokkelit kerralla valmiiksi. Kokonaishinta palkkakustannukset huomioiden oli järkevä ja pääsimme jatkamaan töitä eteenpäin, hän lisää.

”Vaivatonta, mukavaa ja kustannustehokasta”

Kahdesta rivitalosta ja yhdestä paritalosta koostuva As Oy Lempäälän Annistonrinne käyttöönottotarkastettiin maaliskuussa 2023. Kahden rivitalon ja kahden paritalon As Oy Lempäälän Annistonhuippu valmistui puolestaan loppukesällä 2023.

Ahonen kertoo, että Thermomur osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. 

– Erityisesti normaaleissa, matalaperusteisten rakennusten sokkeleissa Thermomurin käyttö on erityisen mukavaa ja kustannustehokasta. Se saattaa kuulostaa mainospuheelta, mutta on oma kokemuksemme. Jos valaa esimerkiksi koko kellarikerroksen Thermomur Harkoilla, suosittelen varaamaan aikaa muottien tukemiseen. Kun yhdellä valukerralla valaa 1,5–2 m, muotit pysyvät suorassa ja kestävät betonin paineen rikkoutumatta.

”Haluamme kiittää BEWI Finlandia nopeasta reagoinnista”

Ahonen ohjeistaa käyttämään mahdollisimman paljon samanlaisia harkkoja – erityisesti jos rakentaa Thermomur Harkoilla ensimmäistä kertaa. 

– Tällöin ei tarvitse miettiä, mihin mikäkin palikka kuuluu. Meillä oli käytössä suunnittelijamme tekemä asennuskaavio, josta katsoimme oikeat palikat oikeaan paikkaan. Suoraa perusharkkoa voi lyhentää ja muokata esimerkiksi huoneistojen välisen seinän tai varastojen sokkeleiden liittymäkohdissa.
Kuten BEWI Finlandin periaatteisiin kuuluu, asiakasta palveltiin tälläkin työmaalla ripeästi, joustavasti ja tarpeita kuunnellen.

– Toimitukset tulivat aina ajallaan. Haluammekin kiittää BEWI Finlandia nopeasta reagoinnista, sillä saimme kiireellisiä toimituksia jopa seuraavalle päivälle. Erityisen tyytyväinen olen myyntijohtajaan Jesse Kirkkomäkeen, jonka mukava ja asiakaspalveluhenkinen asenne teki meihin vaikutuksen, Ahonen summaa.

Ajankohtaista

Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Muista tutustua myös ajankohtaisiin artikkeleihimme. Niistä näet, mitä merkittävää alalla tapahtuu. Saat tietoa rakentamisen ammattilaisia kiinnostavista asioista: muun muassa viimeisimmistä tuoteinnovaatioista, BEWI Finlandin nimityksistä sekä konkreettisista teoista ympäristön eteen.

Katso viimeisimmät artikkelit
Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.