EPS-lattiaeristeet. Lisää mukavuutta, vähemmän lämmityskustannuksia

EPS-lattiaeristeet. Lisää mukavuutta, vähemmän lämmityskustannuksia EPS-lattiaeristeet. Lisää mukavuutta, vähemmän lämmityskustannuksia EPS-lattiaeristeet. Lisää mukavuutta, vähemmän lämmityskustannuksia

Maanvastaisen alapohjarakenteen lämmöneristäminen

BEWI EPS Lattia

Maanvastaisen alapohjan lämmöneristeiksi BEWI suosittelee seuraavia tuotteita:
BEWI EPS 100/100S Lattia, BEWI Platina Lattia

Maanvarainen lattia on yleisin, edullisin ja tutkitusti toimiva alapohjarakenne. Oikein tehtynä se on hyvä pohja kaikille pintalattiavaihtoehdoille. Sen päälle voi asentaa yhtä hyvin lauta- tai parkettilattian, muovimaton tai klinkkerin. Huolellinen eristyslevyjen asennus on lämpö- ja kosteusteknisesti tärkeää, sillä tiiviisti toisiaan vasten asennetut eristeet estävät mahdollisen kapillaarisen veden nousemisen betonilaattaan ja siitä edelleen lattiapinnoitteisiin.

BEWI EPS 100 Lattia on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä raaka-aineesta ja sen hiilijalanjälki on siksi 50 prosenttia pienempi. Valikoimissa on myös raskaasti kuormitettuihin lattiaeristyksiin suunniteltu, kokonaan kierrätysmateriaalista valmistettu BEWI EPS 200 Lattia.

BEWI EPS Lattia

Riittävällä lämmöneristyksellä saadaan energiahäviöt kuriin ja asumisviihtyvyys paranee, koska lattiasta poistuu kylmyys ja vetoisuus. Eristepaksuuden lisääminen vaikuttaa rakennuskustannuksiin vain nimellisesti, mutta tuo ajan myötä huomattavia säästöjä lämmityskulujen alenemisen muodossa.

Ladattavat materiaalit

BEWI EPS Lattia Teollisuushallin maanvastainen alapohja

Teollisuushallin maanvastaisen alapohjan lämmöneristeiksi BEWI suosittelee seuraavia tuotteita: BEWI EPS Lattia

BEWI EPS Lattia -eristeistä EPS 200 Lattia sekä EPS 100 Lattia sisältävät 100-prosenttisesti kierrätettyä raaka-ainetta ja niiden hiilijalanjälki on siksi 50 prosenttia pienempi. BEWI EPS 200 Lattia sopii erinomaisesti raskaasti kuormitettuihin lattiaeristyksiin.

BEWI EPS Lattia Alapohjaeristeiden lujuusluokkia on useita. Lujuus valitaan käyttökohteen vaatimusten mukaan. Teollisuushallien ja muiden suurta kuormitusta vaativien lattioiden eristämiseen käytetään suuremman puristuslujuuden omaavia tuotteita.

Ladattavat materiaalit

Tuulettuva alapohja

BEWI EPS Lattia

Tuulettuvan alapohjan lämmöneristeiksi BEWI suosittelee seuraavia tuotteita:
BEWI EPS Lattia, BEWI Platina Ontelo

Tuulettuvalla eli ryömintätilaisella alapohjalla tarkoitetaan rakennetta, jonka alla on tuulettuva ilmatila. Tuulettuva alapohja tulee kyseeseen mm. silloin, kun maapohja on heikosti kantavaa ja perustukset vaativat paalutuksen. Tuulettuva alapohja on routasuojaukseltaan ja rakenteiltaan maanvastaista alapohjaa monimutkaisempi suunnitella ja toteuttaa.

Ryömintätilaan tulee järjestää toimiva tuuletus, joka puolestaan vaikuttaa lämmöneristyksiin. Tuuletus järjestetään yleensä niin, että perusmuuriin tehdään riittävä määrä tuuletusaukkoja. Ulkoa tuuletettu ryömintätila on talvella kylmä, jolloin eristystä pitää olla riittävästi sekä huonetiloihin rajoittuvassa lattiarakenteessa että perustusten routasuojauksena.

Tuulettuvan alapohjan lämmöneristyksen tulee olla U-arvoltaan samaa luokkaa kuin rakennuksen yläpohjan. U-arvo on rakenteen lämmönläpäisykerroin. Määräykset edellyttävät U-arvolle tasoa 0,09 W/m2K. Ryömintätilan tuuletusaukkojen suuruuden ollessa alle 0,8 % alapohjan pinta-alasta, sallitaan U-arvolle lievennys: U-arvo = 0,17 W/m2K.

BEWI EPS Lattia BEWI EPS Lattia -eristeistä EPS 100 Lattia sekä EPS 200 Lattia sisältävät 100-prosenttisesti kierrätettyä raaka-ainetta ja niiden hiilijalanjälki on siksi 50 prosenttia pienempi. 

Ladattavat materiaalit

Tietoa BEWIstä

Markkinajohtaja palveluksessasi

BEWI-konsernin tarina alkoi Norjan rannikolta Frøyan saarelta vuonna 1980. Nyt tuotteemme ovat kysyttyjä useissa eri maissa ja maineemme on kulkeutunut kauas. Euroopan markkinajohtajana panostamme huomattavan paljon ympäristön hyvinvointiin. Olemme sitoutuneet kiertotalouden edistämiseen koko arvoketjussa raaka-aineen tuotannosta aina lopputuotteiden kierrätykseen saakka.

Tehtävämme on tarjota innovatiivisia ja kestäviä tuotteita. Siten luomme merkittävää lisäarvoa niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin omistajillemme.

Katso avainlukujamme kansainvälisiltä sivuilta
Markkinajohtaja palveluksessasi

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.