Routaeristeillä rakennukselle pitkää ikää

Routaeristeillä rakennukselle pitkää ikää Routaeristeillä rakennukselle pitkää ikää Routaeristeillä rakennukselle pitkää ikää

Routaeristäminen

BEWI EPS Routa Routaeristeiksi BEWI suosittelee seuraavia tuotteita: BEWI EPS Routa

Kunnollinen routaeristys on rakentamisen perusasioita. Routaeristystä on syytä käyttää aina,kun maalaji on routivaa. BEWI Routa -levyt on sertifioitu käytettäväksi perustusten ulkopuoliseen routasuojaukseen sekä sokkelin, perusmuurin ja kellarin seinän eristämiseen maata vasten.

Routaeristyksen mitoituksessa tulee noudattaa Ympäristöministeriön määräyksiä, Talonrakennuksen routasuojausohjeita sekä Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n Suunnittelun tuotemäärittely rakennustuotteille -ohjeistusta. BEWI Finlandin tuotteet täyttävät kaikki niille asetetut edellytykset: niin pitkäaikaisen puristuslujuuden, vesi-abs-arvon kuin jäätymis-sulamiskestävyyden. Tarvittavan eristyspaksuuden voi laskea Routaeristyksen laskentaohjelmalla.

Ladattavat materiaalit

Rakennuksen routaeristäminen

Rakennuksen routaeristäminen Routaeristeen perustehtävä on suojata rakennusta routimisvaurioilta koko sen käyttöiän. Tämä vaatii eristeeltä hyvää lämmöneristävyyttä sekä ainutlaatuista pakkasen- ja kosteudenkestoa. On erittäin tärkeää, ettei eriste ime itseensä vettä, koska kastuessaan eristeestä häviää sen tarkoitus pitää lämpö sisällä ja kosteus ulkona.

Routasuojauksen tarkoitus on estää maan jäätyminen perustusten alla, jotta rakennus ei vaurioidu maan routimisen vuoksi. Perustamistapa, perustamissyvyys sekä rakennuspaikan olosuhteet vaikuttavat routaeristyksen mitoitukseen hyvin merkittävästi. Lämpimien rakennusten matalaperustukset vaativat suojausta 1–1,5 metrin leveydelle sokkelin ulkopuolelle. Koska rakennuksen ulkonurkissa routa tunkeutuu syvemmälle kuin seinälinjoilla, eristepaksuutta lisätään 40 % vähintään 1,5–2 metrin etäisyydelle nurkasta.

Routaeristyksen mitoituksessa tulee noudattaa Ympäristöministeriön määräyksiä ja Talonrakennuksen routasuojausohjeita. Tarvittavan eristyspaksuuden voi laskea Routaeristyksen laskentaohjelmalla.

Piha-alueiden routaeristäminen

Piha-alueiden routaeristäminen Pihatiet, liittymät ja erilaiset ulkoterassit kannattaa eristää heti kunnollisilla routaeristeillä, jotta päällysteitä ei tarvitse purkaa tai korjailla myöhemmin. Koska ajotiet ovat lumesta vapaana koko talvikauden, puuttuu lumen roudalta suojaava vaikutus. Vaikka pihateiden päällystäminen esim. laatoilla tai kivetyksellä kestää vähäistä routimista, tarvitsevat nekin routasuojausta. Päällysteet eivät saa muuttua epätasaisiksi, sillä muutoin esim. autotallin ovien avaaminen voi hankaloitua. Routanousut voivat myös ohjata sulamisvesiä kohti rakennuksen perustuksia.

Katujen ja teiden routaeristys

Maarakenteiden eristeiltä vaaditaan aina hyvää kestävyyttä kosteutta ja pakkasrasituksia vastaan. Routariskien hallitsemiseksi maantierakenteen suojaksi voidaan käyttää paksuja kivennäismaa-penkereitä tai suhteellisen ohuita routaeristeitä. Routasuojaukseen saadaan kustannussäästöjä, kun käytetään oikein mitoitettuja rakenteita ja materiaaleja.

EPS 100 Lattia ja EPS 200 Lattia

Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Valmistamme EPS Lattia -eristeemme nyt kokonaan kierrätetystä materiaalista. Tee kanssamme vastuullisia valintoja, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen! 100 % kierrätettyä raaka-ainetta, 50 % pienempi hiilijalanjälki! Valitse uutuus, jota et muilta saa.

Tutustu
Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.