Maneesi nousi nopeasti ja edullisesti

ThermiSol Maneesiksi nimetty Kurvolan Ratsutila Oy:n liimapuurunkoinen maneesi on nimensä mukaisesti tehty ThermiSol-elementeistä. – Vaalea, kevyt ja kosteusteknisesti turvallinen materiaali soveltuu erinomaisesti korkean maneesin rakentamiseen, toteaa vastaava mestari Jukka Terhonen.

ThermiSol Maneesi ulkopuolelta Eläinlääkäri Hanna-Leena Terhonen etsi pitkään sopivia tiloja pieneläinklinikalleen ja hevosilleen. Akaan kaupungissa sijaitseva Kurvolan kartano ja sen navetta soveltuivat tarkoitukseen mainiosti. Kun kaupunki antoi luvan maneesin rakentamiseen, loksahtivat loputkin palaset paikalleen.

– Esteratsastuksessa ratsastetaan ympäri vuoden. Talvikaudeksi tarvittiin kenttä sisätiloihin ja siksi rakennettiin maneesi, kertoo rakennusprojektia vetänyt Terhosen isä, Jukka Terhonen. Rakennusneuvoksella on yli 40 vuoden kokemus urakoinnista.

Elementtejä ei tarvinnut leikata

Isä ja tytär harkitsivat monenlaisia vaihtoehtoja maneesin rakentamiseksi. Maneesissa korkeus on tärkeä tekijä, etenkin esteratsastuksessa. Samoin sisälle mentäessä valoisuus, tilan tuntu ja selkeät pinnat merkitsevät niin ratsastajille kuin hevosillekin.

– Yhteistyö ja suunnittelu ThermiSolin kanssa oli hyvin aktiivista ja saimme heti vastauksia. Nostimme hallin korkeuttakin pikkuisen, että saimme sen kätevästi rakennettua kokonaisista elementeistä, kertoo Jukka Terhonen.

Merkittävä asia maneesia rakentaessa on myös lämmitettävyys. Jos kentän hiekka jäätyy, hevosen kaviot kärsivät. ThermiSol-elementit ovat lämpöä eristäviä, joten satunnainen lämmittäminen riittää.

– Maneesissa on lämmityksen lisäksi ilmastointi, hevoset hikoilevat ja kenttäkin voi olla kostea. ThermiSol-elementit ovat kosteusteknisesti luotettavia, eivätkä vety.

”Kuin laittaisi legoja päällekäin”

ThermiSol Maneesi sisäpuolelta Maneesi-hanke tuli kokeneen rakentajan mielestä myös edulliseksi. Pohjaltaan 25 x 60 metrisen maneesin kattoon saatiin ThermiSol-kattoelementeillä valmis sisäpinta ja vesikate yhdellä asennuksella.

– Konesaumattavia kattoelementtejä on kevyt ja nopea asentaa. Talvisessa lumipyryssä se oli suuri etu. Lisäksi pohjanmaalaiset Tikli-ikkunat sopivat yhteen ThermiSolin tuotteiden kanssa. Nauhaikkuna on samankorkuista kuin elementti. Rakentaminen oli kuin laittaisi legoja päällekkäin, yksikertaista ja helppoa.

Myös Kurvolan kartanoa on kunnostettu ja vuonna 1862 valmistunut navetta korjattua lattiasta kattoon hevosia varten. Uusi ThermiSol Maneesi istuu maisemaan varsin hyvin.

– Nyt tontti ei metsity ja historiallinen paikka on taas käytössä, iloitsee Terhonen.

 

Ajankohtaista

Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Muista tutustua myös ajankohtaisiin artikkeleihimme. Niistä näet, mitä merkittävää alalla tapahtuu. Saat tietoa rakentamisen ammattilaisia kiinnostavista asioista: muun muassa viimeisimmistä tuoteinnovaatioista, BEWI Finlandin nimityksistä sekä konkreettisista teoista ympäristön eteen.

Katso viimeisimmät artikkelit
Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.