Hyvinkään uuteen sairaalaan ThermiSolin julkisivueristeet

Hyvinkään sairaala

Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään sairaala (HUS) rakentavat uuden sairaalarakennuksen, joka valmistuu syksyllä 2018. Hankkeen kustannusarvio on noin 61 miljoonaa euroa. Näyttävän uudisrakennuksen julkisivuun tulee 10 000 menergiatehokasta EPS-eristettä ja ohutrappaus.

– Annamme kymmenen vuoden takuun julkisivurakenteelle, joka on paitsi hyvännäköinen, myös paloturvallinen, kosteusteknisesti toimiva ja pitkäikäinen, toteaa tuotepäällikkö Keijo Neffling rappausmateriaalit toimittavasta Fescon Oy:stä. 

Uudessa sairaalassa tulevat toimimaan ainakin lasten yksikkö, kuntoutuspalvelut ja infektioyksikkö. Puhdas sisäilma on tärkeä peruste EPS-eristeen valinnalle. Kosteusteknisesti turvallisen materiaalin ansiosta seinistä ei irtoa sisäilmaa huonontavaa home- tai kuitupölyä. Esimerkiksi Keski-Suomen keskussairaalassa kärsittiin sisäilmaongelmista, eikä Hyvinkäällä haluta päätyä samaan tilanteeseen.

Hintakilpailukykyinen ja turvallinen julkisivu

Rakennusliike Peab Oy kilpailutti julkisivu-urakan, jonka sai Vakka-Suomen Rappauspalvelu Oy. Ohutrappaus oli rakennusliikkeen ensin harkitsemaan levyrappaukseen verrattuna nopeampi ja energiatehokkaampi tapa toteuttaa julkisivu.

– EPS-eristeen parempi lämmöneristys, huomattavasti nopeampi rakennusaika ja edullisempi toteutus painoivat varmasti vaakakupissa, toteaa Neffling. 

Fescon ja ThermiSol tekevät yhteistyötä ja tarjosivat pakettina pääosin 300 mm paksuista eristystä ja ohutrappausta kymmenen vuoden takuulla. Saumaton pinta ei päästä vettä sisään ja paloturvallisuus on huolella mietitty, etenkin kun kyseessä on sairaala. 

– ThermiSolin eristeet eivät väänny kosteanakaan ja Fesconin pinnasta saadaan hiomalla ihan tasainen. Eristeet ovat paksut ja sekä nykyisen että tulevan E1-palomääräysten mukaiset palokatkorakenteet on tehty kahden kerroksen välein, selventää Neffling. 

3D-leikkurilla eristeet pyöreisiin ulkonurkkiin

Tyylitellyn H-kirjaimen muotoinen uudisrakennus on saanut paljon kiitosta ulkonäöstään. Arkkitehtonisesti onnistunut ratkaisu näyttää ulospäin pieneltä, vaikka sairaala on todellisuudessa valtavan kokoinen. 

– Valkoisen pinnoitteen päälle on maalattu mustat vaakaraidat ja nurkat ovat pyöreät. Niihin teetettiin erikseen kaarevat EPS-nurkkapalat, jotka leikattiin arkkitehdin mittojen mukaan. 

Alansa suurimpana toimijana ThermiSolin kapasiteetti riittää nopeisiin, viikottaisiin tavarantoimituksiin. Ja kun varsinainen työ eli julkisivu-urakka tehdään huolellisesti, niin reklamaatioita tuskin tulee. 

– Eristeet ja ohutrappaus ovat juuri sellaisia, kuin on tilattu. Yhteistyökumppanimme ThermiSol on luotettava edelläkävijä Suomen seinäeristemarkkinoilla, Neffling kiittää. 

Ajankohtaista

Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Muista tutustua myös ajankohtaisiin artikkeleihimme. Niistä näet, mitä merkittävää alalla tapahtuu. Saat tietoa rakentamisen ammattilaisia kiinnostavista asioista: muun muassa viimeisimmistä tuoteinnovaatioista, BEWI Finlandin nimityksistä sekä konkreettisista teoista ympäristön eteen.

Katso viimeisimmät artikkelit
Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.