Allas Sea Pool -merikylpylä kohoaa Katajanokalle

Allas Sea Pool

Helsingin Kauppatorin kupeeseen aukeaa ainutlaatuinen kaupunkikeidas kahviloineen, saunoineen ja palveluineen. Allas Sea Pool -merikylpylän kelluvan uimalaitoksen suunnittelee ja toteuttaa Marinetek Finland Oy.

– Teknisesti haasteellisen hankkeen toteuttamiseen tarvitaan rohkeutta niin tilaajalta kuin toimittajiltakin, toteaa kylpylän toinen arkkitehti Timo Urala.

Allas Sea Pool hyvinvointipalveluineen ja liikuntatiloineen juhlii avajaisiaan jo tänä kesänä. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain, ja kylpylä valmistuu keväällä 2017. Saunaan ja uimaan pääsee jo elokuussa 2016.

– Kelluva, paaluankkuroitu meriuimala on noin 83 metriä pitkä ja 33 metriä leveä. Terassi ja kolme uima-allasta palveluineen ovat presidentin linnan edessä, paraatipaikalla. Kaiken on oltava laatutyötä, sanoo Urala.

Marinetek on ollut rakentamassa useiden kaupunkien, kuten Kööpenhaminan ja Gibraltarin urbaaneja meriuimaloita. Maailmanluokan venesatamien ja kelluvien ratkaisujen huipputoimittaja on ThermiSolin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Myös Helsingin uusi merikylpylä kelluu ThermiSolin EPS-erikoistuotteella.

– ThermiSolin EPS Ponttoni -tuote on Marinetek-ponttonien perusaine. Vettyminen on hyvin minimaalista, vaikka tuote on aina veden kanssa kosketuksissa. Olemme käyttäneet EPS Ponttonia Allas Sea Poolin lisäksi esimerkiksi satamissa New Yorkissa ja Bahamalla.

Skandinaavisen tyylikästä huippulaatua

Merikylpylän modulaarirakenne koostuu Marinetekin raskabetoniponttoneista ja laivatelakalla valmistetusta teräsponttonista. Kokonaisuus on verhoiltu puukannella.

Kelluvan rakenteen ydin on kestävää EPS Ponttonia, jota ThermiSol on valmistanut jo vuosikymmeniä.

– Valtavan kaksikuorirakenteisen teräsponttonin sisällä on koko uima-allastekniikka kaikkine laitteineen. Teknisesti erittäin haasteellisella työmaalla on myös huomioitava laiva- ja reittilauttaliikenne potkurivirtoineen, kertoo Urala hankkeesta. 

Allas Sea Poolin kokonaisinvestointi maa-alueen rakenteineen ja palveluineen on lähes 9 miljoonaa euroa, josta kelluvan meriuimalan osuus on noin 4 miljoonaa. Rahoitusta on kerätty monesta lähteestä, kuten emoyhtiön sijoituksilla, sekä laina- ja joukkorahoituksella. Toteutuksessa on mukana lukuisia merkittäviä suomalaisia yrityksiä.

– Toteutamme asiakkaamme toiveita, ja lopputuloksena syntyy urbaani elämyskylpylä, josta pääsevät nauttimaan yhtä lailla kaupungin asukkaat kuin vierailevat turistitkin. Oli todella upeaa päästä tekemään näin ainutlaatuista kohdetta.

Ajankohtaista

Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Muista tutustua myös ajankohtaisiin artikkeleihimme. Niistä näet, mitä merkittävää alalla tapahtuu. Saat tietoa rakentamisen ammattilaisia kiinnostavista asioista: muun muassa viimeisimmistä tuoteinnovaatioista, BEWI Finlandin nimityksistä sekä konkreettisista teoista ympäristön eteen.

Katso viimeisimmät artikkelit
Lue, mitä kiinnostavaa alalla tapahtuu

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.