18.06.2024

Vastuullinen rakentaminen on nyt helpompaa kuin koskaan

Vastuullinen rakentaminen on nyt helpompaa kuin koskaan Vastuullinen rakentaminen on nyt helpompaa kuin koskaan Vastuullinen rakentaminen on nyt helpompaa kuin koskaan

Kestävä kehitys on yksi rakennusalan kasvavista teemoista – eikä syyttä. Mitä useampi valitsee vastuullisemman tuotteen, sitä suurempi merkitys sillä on kokonaiskuvassa. Monet isot toimijat noudattavatkin jo vihreämpiä arvoja, mutta nyt se on entistäkin helpompaa myös pienrakentajille. Markkinoiden ainoaa 100 % kierrätysmateriaalista valmistettua EPS-eristettä BEWI EPS 100 Lattiaa on saatavilla mm. valtakunnallisen rautakauppaketjun STARK Suomen toimipisteistä.

BEWI Finlandin lokakuussa 2023 lanseeraama BEWI EPS 100 Lattia on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista. Sen hiilijalanjälki on yli 60 % pienempi kuin perinteisten lattiaeristeiden. Tuotteet ovat osa kansainvälistä BEWI GreenLine -tuoteperhettä. Isompia eriä voi tilata suoraan BEWI Finlandilta, pienrakentajia palvelevat puolestaan rautakaupat.

STARK Suomi Oy:n aluejohtaja: 
”Suosittelen kaikille rakentajille ja suunnittelijoille”

STARK Suomi Oy:n aluejohtaja Lassi Vasaramäki kertoo, että BEWI EPS 100 Lattia sopii erinomaisesti maanvaraisten alapohjarakenteiden eristämiseen.

”Suosittelen tuotetta kaikille rakentajille ja suunnittelijoille. Se vastaa uuden rakentamislain asettamiin vaatimuksiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja on otettu hyvin vastaan”, hän lisää.

Iso vaikutus rakennuksen hiilijalanjälkeen

Vasaramäen mukaan asiakkailla on kasvava tarve entistä ympäristöystävällisemmille vaihtoehdoille. 

”On hienoa, että meillä on valikoimassamme ratkaisu näin merkittävässä tuotealueessa. BEWI on tehnyt erinomaista työtä. Eristämisellä on iso vaikutus rakennuksen hiilijalanjälkeen koko sen elinkaaren aikana. Vähähiilisempi tuote mahdollistaa eristekerroksen kasvattamisen ja parantuneen energiatehokkuuden ansiosta hyödyt kertautuvat.”

Kestävän kehityksen puolesta

”Kestävä kehitys on olennainen osa yritysstrategiaamme. Laajennamme jatkuvasti ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoimaa ja myyntiä yhteistyössä toimittajiemme ja asiakkaidemme kanssa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita varmistaen, että tuotteet on hankittu vastuullisesti ja niiden ympäristövaikutukset ovat vähäiset. Lisäksi edistämme energiatehokkuutta, elinkaariajattelua ja kiertotaloutta”, Vasaramäki lisää.

BEWI EPS 100 Lattiaa on heti saatavilla nopeaankin toimitukseen kaikista STARK Suomen myymälöistä. Yhteistyön ansiosta myös pienrakentajien on helppoa tehdä vastuullisempia valintoja rakentamisessa. 

Katseet konkretiaan – esimerkki säästyneistä päästöistä

Lähteet: Verifioitu EPD-laskelma NEPD-6616-5866-EN ja NEPD-6666-5916-EN. Autojen päästöt maahantuojien kotisivuilta, lentäminen: finnair.fi ja risteily: shipowners.fi. Laskennassa on huomioitu tuotteen CO2-päästöt, ei esimerkiksi rahteja tehtaalta työmaalle.

EPS 100 Lattia ja EPS 200 Lattia

Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Valmistamme EPS Lattia -eristeemme nyt kokonaan kierrätetystä materiaalista. Tee kanssamme vastuullisia valintoja, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen! 100 % kierrätettyä raaka-ainetta, 50 % pienempi hiilijalanjälki! Valitse uutuus, jota et muilta saa.

Tutustu
Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.