02.09.2020

Jackon Group allekirjoitti kansainvälisen ympäristösitoumuksen: Operation Clean Sweep®

OCS

Jackon Group -konserni, mukaan lukien Jackon Finland, on vuonna 2020 allekirjoittanut ja sitoutunut Operation Clean Sweep® (OCS) -ohjelmaan. Kansainvälinen OCS on muoviteollisuuden yhteinen hanke, jolla ehkäistään mikromuovin pääsyä mereen ja muuhun ympäristöön. 

– OCS on tärkeä osa Jackonin kestävän kehityksen strategiaa. Meillä on vastuu niin yrityksenä kuin yksilöinä vähentää tai mielellään ehkäistä mikromuovin pääsy ympäristöön, toteaa Stein Trygsland, Jackon Groupin toimitusjohtaja. 

Mikromuovia voi päästä ympäristöön tuotantoketjun eri vaiheissa, EPS:n käsittelystä aina kuljetukseen asti. OCS-ohjelma tarjoaa yksinkertaisia, mutta tehokkaita toimenpiteitä muovipäästöjen ehkäisyyn. Sastamalan Toravantien tehtaalla ollaan jo pitkällä erityisesti erotuskaivojen ja suodattimien kanssa.

Erotuskaivot ehkäisevät mikromuovin pääsyn hulevesiin

Ensimmäinen erotuskaivo on ollut Sastamalassa paikallaan jo vuodesta 1983. Sen kautta tuotannosta tiivistyvä vesihöyry sekä osa jäähdytysvesistä ohjataan tehtaan vieressä kulkevaan ojaan. Ojavedestä otetuista näytteistä ei ole koskaan löytynyt haitallisia aineita. 

– Meillä on nyt neljä erotuskaivoa, joiden avulla erotetaan tuotannosta, jäähdytysvesistä tai pihan sade- ja sulamisvesistä mahdollinen kiintoaine. EPS-jäämät tyhjennetään kaivoista säännöllisin väliajoin imuautolla, ympäristölupaehtojen mukaisesti, kertoo tuotantopäällikkö Seppo Laikko Jackon Finlandilta. 

– Vuonna 2017 tuotantolaitteistoihin tehtyjen teknisten muutosten ansiosta vesivirtaamat ovat pudonneet yhteen kymmenykseen. Ojakin pääsee jäätymään talvella, kun olemme siirtyneet suljetun kierron jäähdytysjärjestelmään, Laikko kertoo. 

Toinen vuonna 2016 valmistunut kaivo erottaa kiintoaineet etupihan sade- ja sulamisvesistä, ja kolmas suodattaa pinta- ja sadevesiä tehtaan sisäpihalta. Neljäs erotuskaivo takapihan pintavesille valmistui keväällä 2020. Näiden kolmen erotuskaivon kautta johdetaan vettä kaupungin hulevesijärjestelmään.

–  Kaupunki laskee hulevesijärjestelmän vedet avo-ojaan. Vain murto-osa niistä vesistä tulee meiltä, mutta tähtäämme siihen, ettei tontiltamme pääse enää EPS-jaetta ulos. Olemme panostaneet erilaisiin suodatinjärjestelmiin jo kymmeniä tuhansia euroja. Viimeisimpänä toimena asensimme pihan sadevesiviemäreihin noin 20 suodatinsihtiä. 

Sastamalan tehtaalla ympäristöasiat hyvällä mallilla

Jackon Finland on toiminut ympäristön eteen järjestelmällisesti jo ennen OCS-ohjelmaa. 
Sähkö on sertifioitua, öljyä ei polteta tontilla enää lainkaan 2015 investoidun höyryputken ansiosta ja omissa pakkausmateriaaleissa käytetään kierrätysmateriaaleja. Johtamisjärjestelmä täyttää standardien ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ja OHSAS 18001:2007 vaatimukset.

– Otamme tehtaalla vastaan EPS-materiaalia, jonka uusiokäytämme. Esimerkiksi paikalliset kodinkonekauppiaat ovat tuoneet pakkausmateriaalia tänne jo vuosikymmeniä. Lisäksi meillä on kierrätyslaatikko kotitalouksille ja asiakkaillemme toimitamme kierrätyssäkkejä paluukuormia varten, Laikko luettelee. 

Jackon Group -konsernin asiantuntijat kävivät pari vuotta sitten tarkastamassa Toravantien tehtaan alueen ja kertomassa näkemyksensä suositeltavista ympäristötoimista. Seuraavat ympäristöinvestoinnit ovat jo rakenteilla. 

– Pohdimme myös tuotantokoneista ulos puhallettavan ilman putsaamista. Jackon Finland toimii ympäristön eteen pienimmissäkin asioissa, ihan henkilökunnan paperikoreista alkaen.

EPS 100 Lattia ja EPS 200 Lattia

Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Valmistamme EPS Lattia -eristeemme nyt kokonaan kierrätetystä materiaalista. Tee kanssamme vastuullisia valintoja, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen! 100 % kierrätettyä raaka-ainetta, 50 % pienempi hiilijalanjälki! Valitse uutuus, jota et muilta saa.

Tutustu
Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.