16.05.2022

Jackon Finland 60 vuotta: ”Olemme menestyneet kuuntelemalla asiakkaita”

Jackon Finland 60 vuotta

Pohjoismaiden johtavalla eristevalmistajalla on meneillään juhlavuosi. Kaikki alkoi vuonna 1962, jolloin insinööri Paavo Tihveräinen perheineen näki EPS-solumuovituotteiden korkean potentiaalin. Sittemmin toimintamme on laajentunut merkittävästi, yrityksen nimi vaihtunut ja tuoteportfolio kasvanut huomattaviin mittoihinsa palvellakseen täsmällisesti asiakkaiden tarpeita ja toiveita.

Tehty pohjoismaisiin olosuhteisiin

”Meillä on alan paras asiantuntemus ja se on kaikkien asiakkaidemme käytettävissä”, kiteyttää Jackon Finlandin toimitusjohtaja Veli Ollila yrityksen pitkän taipaleen hyödyt. Hän kertoo Jackon Finlandin menestyneen, koska se on kuunnellut asiakkaitaan ja kehittänyt kilpailukykyä, tuotteita ja palveluja jatkuvasti.

Tuotemerkkejä on matkan varrella ollut kolme: Isora, ThermiSol ja Jackon. Isora valmisti alusta asti EPS-eristeitä. 1970- ja 1980-lukujen taitteessa syntyi uusi vallankumouksellinen innovaatio, kun Isora-elementit näkivät päivänvalon. Pohjois-Euroopan ensimmäiset liimatut sandwich-elementit inspiroivat kymmeniin diplomi- ja insinööritöihin sekä herättivät runsaasti kiinnostusta. Isora-elementtejä toimitettiin jopa Etelämantereelle saakka, kun suomalainen Aboa-tutkimusasema rakennettiin niistä vuonna 1988.

Nykyiset tuoteluokitukset – eli käyttökohteen mukaan räätälöidyt EPS-eristeet – lanseerattiin ThermiSolin aikana. ”Jackonin ansiosta olemme täydentäneet tuotevalikoimaamme entisestään. EPS-tuotteiden rinnalle ovat tulleet XPS-eristeet, märkätilalevyt sekä EPP- ja EPS-teollisuustuotteet”, Ollila luettelee. 

Uusia innovaatioita vuosikymmenten kokemuksen tuomalla varmuudella

Vaikka EPS-eristeitä on valmistettu jo 60 vuotta ja elementtejä yli 40 vuotta, tahti vain kiihtyy. Tuoteominaisuuksia kehitetään määrätietoisesti. Ollila povaa erityisesti rakentamisen järjestelmien kasvattavan osuuttaan tuotevalikoimassa. ”Niillä asiakkaamme tekevät tuottavasti ja mittatarkasti energiatehokkaita rakennuksia 60 vuoden kuluttuakin”, hän toteaa. 

Loppuvuodesta lanseerataan nopeasti ja helposti asennettava, rullalla oleva Step-askeläänieriste. Se tarjoaa markkinoiden parhaan askelääneneristävyyden sekä erinomaisen kiinnitysalustan lattialämmitysputkille. ”Toinen tämän vuoden innovaatioista julkaistiin nyt keväällä. Uusi polttolaitoksemme Sastamalassa muuttaa valmistuksessa vapautuvan pentaanin lämpöenergiaksi”, toimitusjohtajamme kertoo.

”Onnistumiset on tehty yhdessä”

Jackon Finland on ponnistanut nykytilanteeseen määrätietoisella työllä vuosien varrella. Se on edellyttänyt useita yrityskauppoja ja huomattavan isoja toimenpiteitä. Yksi merkityksellisimmistä on 1.1.2020 tehty neljän yhtiön fuusio Jackon Finland Oy:ksi. ”Se oli iso askel eteenpäin resurssien ja volyymin kannalta. Tehtaiden lukumäärä ja henkilökunnan määrä kaksinkertaistuivat. Lisäksi saimme paljon uusia asiakkaita erityisesti muilta teollisuudenaloilta”, Ollila kertoo.

Tulevalta ja seuraavilta vuosikymmeniltä on odotettavissa jatkuvan tuotekehitystyön lisäksi merkittäviä panostuksia ympäristön eteen

”Olen erittäin ylpeä Jackon Finlandista ja iloinen 60-vuotiaasta matkastamme. Onnistumiset on tehty yhdessä. Olenkin sanonut kaikille, että tämä on paras työpaikka, joka minulla on ikinä ollut. Uskon, että moni muukin henkilökunnastamme tuntee samoin”, Ollila iloitsee.

Tiesitkö?
EPS-materiaalia – tuttavallisemmin styroxia – kutsutaan yhä usein tihveräiseksi. Se juontaa juurensa Paavo Tihveräiseen, joka perusti alan tuotteisiin keskittyneen Isora Oy:n vuonna 1962. Sittemmin yritys on tunnettu myös nimillä ThermiSol Oy ja muottiin valettujen pakkausten osalta Epsira Oy. Jackon Finland Oy syntyi, kun ThermiSol ja sen omistamat Tupler ja Epsira sekä Jackonin aiemmin ostama Pohjoismainen Solumuovi Oy sulautuivat yhdeksi yhtiöksi 1.1.2020.

Jackon Finland Oy on osa norjalaista perheyhtiötä Jackon Groupia, joka on pohjoismaiden johtava eristevalmistaja. Tuotamme rakentamiseen ja teollisuudelle nykyaikaisia, energiatehokkaita ratkaisuja ja komponentteja. Kattava tarjonta EPS-, XPS-, EPP- ja EPE-valmisteisia tuotteita sisältää eristeitä, elementtejä, märkätilalevyjä ja muita rakentamisen järjestelmiä sekä pakkaustuotteita ja teknisiä komponentteja teollisuudelle.

EPS 100 Lattia ja EPS 200 Lattia

Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Valmistamme EPS Lattia -eristeemme nyt kokonaan kierrätetystä materiaalista. Tee kanssamme vastuullisia valintoja, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen! 100 % kierrätettyä raaka-ainetta, 50 % pienempi hiilijalanjälki! Valitse uutuus, jota et muilta saa.

Tutustu
Uutuus, joka muuttaa maailmaa

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedät, mitä merkittävää alalla tapahtuu!

Klikkaa, mistä olet kiinnostunut ja jätä yhteydenottopyyntö

Eristeet

Eristeet

Elementit

Elementit

Märkätilalevyt

Märkätilalevyt

Rakentamisen järjestelmät

Rakentamisen järjestelmät

Pakkaukset & komponentit

Pakkaukset & komponentit

Joku muu

Joku muu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.